2 Nisan 2008'de Birleşmiş Milletler tarafından otizm spektrum bozukluğu konusunda toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı artırmak, otizm spektrum bozukluğu olan bireyleri ve ailelerini desteklemek, bu bireylere sunulan hizmetlerin iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, 2 Nisan "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir.
Otizm spektrum bozukluğu, erken yaşlarda başlayarak her yaşta ve her kesimden insanı çeşitli düzeylerde etkileyen bir durumdur.
Bu özel günde farkındalığı artırmak ve toplumsal bilinci güçlendirmek için çeşitli etkinlikler ve çalışmalarla bir araya geliyor ve otizm spektrum bozukluğu yaşayan bireylerin haklarına ve ihtiyaçlarına saygı duyarak, onların eğitim ve toplumsal yaşama tam katılımını destekliyoruz.
Tüm farklılıkların kucaklanması ve kabul görmesi büyük önem taşımaktadır. Otizm spektrum bozukluğunun renkli dünyasını keşfetmek, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle birlikte otizmin farkında olmak, anlamak ve farklılıkları kucaklamak adına çalışmalar yapıyor, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak toplumsal farkındalığı artırmak için hep birlikte adımlar atıyoruz.
Her bireyin kendi potansiyeline erişim hakkı olduğuna inanıyor ve çalışmalarımızı bu temel değer üzerine kuruyoruz.
Dünya Otizm Farkındalık Günü, herkesin daha anlayışlı, destekleyici ve kucaklayıcı bir toplumda yaşama hakkına sahip olduğunun hatırlanması ve toplumsal içselleştirmenin tam olarak sağlanabilmesi için hepimiz farklılıkları kucaklamalı, empati göstermeli ve her bireyin potansiyeline erişimini sağlamak için çaba göstermeliyiz.